Седми случай на пациент с корона вирус открит у нас

Седми случай на пациент с корона вирус открит у нас

Смъртоносният коронавирус взе първата си жертва в България, съобщиха от здравното министерство. В 15.42 ч. днес е починала 66-годишната жена която беше приета в "Пирогов", прададе Vesti.bg. Жената е имала двустранна бронхопневмония, имала е и хронични сърдечни проблеми, както и предходна сърдечна операция. Лекарите не са успели да се преборят за живота на пациентката.

Продължава борбата за живота на 77-годшния ѝ съпруг, който също е в "Пирогов" диагностициран с коронавирус.

Ръководителят на кризисния щаб за борба с коронавируса генерал Венцислав Мутафчийски изказа съболезнования на близките ѝ и даде повече информация за състоянието на съпруга ѝ.

"Още при постъпването ѝ в болница жената е била в много тежко състояние и почти веднага е интубирана и поставена на командно дишане. Съпътстващите ѝ заболявания, както и възрастта ѝ са довели до този край, въпреки усилията на лекарите. Състоянието на съпруга ѝ също се влошава, но той все още не е интубиран", каза Мутафчийски.

Той съобщи и за седми заразен с коронавирус в България. Става въпрос за жена на 62 години, лекар, която не е контактувала със заразен пациент у нас. Тя не е била на работа от 22 февруари, но е посетила два конгреса - в Англия и Испания. "Върнала се е преди няколко дни в страната с грипоподобни симптоми, приета е в инфекциозното отделение на ВМА. Още с постъпването ѝ е започнало издирването на лицата, с които е контактувала, те ще бъдат подложени на изследвания и всички предвидени процедури", каза още Мутафчийски.