Живко Табаков (вляво) и Николай Стоилов ще се опитат да обединят повече бургазлии около платформата. Снимка Авторът

Живко Табаков (вляво) и Николай Стоилов ще се опитат да обединят повече бургазлии около платформата. Снимка Авторът

Бъдещето на Бургас е поставено на карта. Трябва да се обединим  - неактивните български граждани, неправителствени организации с визия за развитие, политически формации. Затова трябва да седнем на една маса и да си поставим цели. Защото местните избори са само веднъж на четири години. Имаме надежда, че Бургас може да е различен, каза Живко Табаков - представител на "БУРГ".

До средата на юни трябва да бъде готова платформата на "БУРГ". Целта на нейните създатели - политикът Живко Табаков и юристът Николай Стоилов е да увлекат жители на Бургас, които не са политически активни, но имат идеи и визия за развитието на града и общината.

Желанието на "БУРГ" е повече бургазлии да бъдат представени в местната власт. "Няма да структурираме "БУРГ" като политическа платформа, ще участваме на местните избори чрез друг политически субект", обясни Живко Табаков.

От "БУРГ" са готови да водят разговори с всички политически партии вдясно и с леви идеи, като "Левицата", с които да се издигне общ кандидат за кмет, който да се противопостави на кандидати на ГЕРБ. "Ако ГЕРБ са спечелили изборите на национално ниво, не трябва да ги реалибитираме на местно ниво. Ако няма мандатност при кметовете, промяната може да дойде от хората. Битката е за следващите 4 години и управлението на Бургас", допълни Живко Табаков.