Кандидатът за кмет Живко Табаков зададе чрез медиите въпроси към Николай Тишев. Снимки Лина Главинова

Кандидатът за кмет Живко Табаков зададе чрез медиите въпроси към Николай Тишев. Снимки Лина Главинова

Има съмнения за договорка между кандидата за кмет на БСП и листата на БСП с ГЕРБ на местно ниво. Това заяви Живко Табаков - кандидат за кмет на Бургас и общински председател на партия "Движение България на гражданите" в морския град. "Ако това е така, то тогава ще бъдат излъгани хората, които са техни симпатизанти", допълни Табаков.

Чрез медиите той отправи въпроси към кандидата за кмет на червените в Бургас Николай Тишев. "Ако г-н Тишев бъде избран за кмет или за общински съветник, ще напусне ли Народното събрание?", попита Живко Табаков. "Има ли нещо общо кандидат от листата на БСП с фирмата "Метастрой"?. Тя е спечелила няколко обществени поръчки за саниране в общини, управлявани от ГЕРБ. Сигурно това е причината БСП да не водят смислена кампания", допълни Табаков.

Става въпрос за Георги Спасов, който е поставен под номер 7 в листата на БСП за предстоящите местни избори. Той завежда техническия отдел на "Метастрой". "Служител съм във фирмата и тя, освен че участва в обществени поръчки в областта, има и частни клиенти. Не виждам нищо нередно. Това, че се занимавам с политика не означава, че не трябва да работя", коментира пред "Черноморие" Спасов. И допълни: "Нямаме договорка с никого на местно ниво и не смятам, че водим вяла кампания".

Местните избори ще се проведат на 27-ми октомври. На тях ще се гласува за Общински съвет, кмет на община, кмет на район и кмет на населено място.

Галерия