Живко Табаков зададе въпросите си във видео обръщение

Живко Табаков зададе въпросите си във видео обръщение

Комисия за разследване на така наречената "подпорна стена" на Шофьорския плаж на Алепу, продажбата й от преди броени дни и къщата в Барселона, поиска във видео във Фейсбук народният представител от "Изправи се! Мутри вън!" Живко Табаков, който е и областен координатор на "Изправи се.БГ" за Бургас.

Днес членове на ГЕРБ, сред които бивши и настоящи депутати, както и зам.-председателя на партията и кмет на Бургас Димитър Николов бяха на Алепу, за да зададат своите въпроси към Мая Манолова във връзка с "подпорната стена". По време на краткия си протест те скандираха: "Мая, вън!"

В отговор на организираната пропагандна група от ГЕРБ на Алепу по-рано днес той напомни, че съпругът на вицепремиера Екатерина Захариева е архитект на така наречената "подпорна стена", заради което над строежа има политически чадър от страна на институциите.
Табаков допълни, че самият премиер нарече бетона "къщички за птици" и категорично отказваше да признае, че това е строеж на хотел, тъй като строителните дейности се извършват от близка до него фирма.

Табаков пита присъстващите във видеото на ГЕРБ кметове на Стара Загора и на Бургас дали е съвпадение спечелването на обществени поръчки за електробуси при сходни условия в двата града от една и съща фирма, близка до тях, което той нарича "скандал за милиони".

На Разпети петък лидерът на гражданската инициатива "Изправи се.БГ" Мая Манолова лично отиде на Алепу, за да припомни, че за изливането на бетон на Шофьорския плаж правителството на Борисов продължава да мълчи и да не предприема никакви действия по отстраняване на бетона. Тогава с нея бе и Здравко Василев - кандидат за народен представител от коалиция "Изправи се! Мутри вън!" от Втори Многомандатен избирателен район - Бургас. В специално видие той се разграничи от брат си Стоян Василев, който преди броени дни купи "подпорната стена" на Алепу. Във видеото Василев обявява, че се разграничава от бизнеса му през последните 20 години.