Живко Табаков бе първият, който обяви кандидатурата си за кмет на Бургас. Снимки Лина Главинова

Живко Табаков бе първият, който обяви кандидатурата си за кмет на Бургас. Снимки Лина Главинова

На предишните местни избори подкрепих Димитър Николов за кмет на община Бургас и бях излъган от него два пъти по теми, свързани с развието на града. Така че никой да не се опитва да ми пришива етикети, че съм патерица на ГЕРБ. Това заяви кандидът за кмет на Бургас и общински съветник Живко Табаков в отговор на въпрос на "Черноморие". "Като част от коалиция "Реформаторски блок" бяхме подкрепящо мнозинство за развитието на туризма в общината. Преди година напуснах коалицията и преминах в опозиция в местния парламент. Напуснах и Комисията по туризъм. Но опитът, който натрупах в този Общински съвет граничи с омерзение", каза още Табаков.

"Този, който ще гласува за Димитър Николов, ще гласува за Бойко Борисов. Промяната трябва да тръгне от големите градове като София, Пловдив, Варна и Бургас", допълни кандидатът за кмет. "Единствената нетърпимост, която проявих е към кандидата за кмет на БСП (Николай Тишев б.а.). В рамките на целия мандат в Общинския съвет не видях от техните съветници нито една смислена инициатива", допълни Живко Табаков.  

Той представи част от кандидатите за общински съветници, които ще бъдат включени в листата за предстоящите местни избори. Живко Табаков се явява на местния вот с регистрацията на партия "Движение България на гражданите", чийто местен лидер е. Листата за ОбС е почти изцяло гражданска и в нея влизат представители на различни сфери, експерти, от неправителствени организации, хора с визия за развитието на Бургас.

"Програмата на Живко Табаков за Бургас" съдържа 180 мерки обединени в 11 глави по теми, свързани с бъдещето и развитието на града и общината", каза Живко Табаков. Той представи 39 от акцентите от основните сфери - икономика, образование, туризъм, здравеопазване, социални дейности и други. Част от акцентите в област "Икономика" са в посока привличане на инвеститори с големи логистични бази и въвеждане на данъчни облекчения за фирми и предприятия с над 500 души работна ръка за срок от 5 години; облекчаване на лицензионните режими; привличане на големи компании за карго полети, които да увеличат ползването на карго терминала на "Летище Бургас"; облекчаване от местни данъци и такси бизнеса, реинвестиращ своята печалба в местни дълготрайни активи или екологично оборудване и съоръжения през годината на инвестицията и други.

Цялата листа за ОбС ще бъде представена в началото на предизборната кампания, която започва на 26-ти септември. Местните избори са на 27-ми октомври. Тогава ще се гласува за ОбС, за кмет на община, кмет на район и кмет на населено място.

Галерия