Живко Табаков се оттегля от председателското място в Комисията по туризъм. Снимка Архив Черноморие-Бг

Живко Табаков се оттегля от председателското място в Комисията по туризъм. Снимка Архив Черноморие-Бг

Управлението на ГЕРБ е фасадно, използващо методите на задкулисни договорки и глухо за гласа на народа, категоричен е общинският съветник от ДБГ Живко Табаков. Той напуска председателския пост в Комисията по туризъм, която оглавяваше от края на 2015 г. Табаков обяви решението си по време на сесията на Общински съвет - Бургас минути, след като стана ясно, че няколко общински съветници са оттеглили подписите си от докладната записка за провеждане на местен референдум за по-чист въздух. Това са Ивайло Вагенщайн от НФСБ и Кирил Начен от СЕК. По време на дебатите по докладната записка четиримата заявиха, че оттеглят подкрепата си, която дадоха слагайки подписите си, за да бъде входирано предложението в местния парламент.

"Причините, които стоят в основата на решението ми, са свързани с липсата на политическа воля от страна на ГЕРБ да провежда реални политики за Бургас. Не мога и няма да бъда председател на Комисията по туризъм при следните обстоятелства, а именно оттеглянето на подписи под натиск от докладната записка за провеждане на местен референдум за по-чист въздух в Бургас. Свидетели сме на едно фасадно управление, използващо методите на задкулисни договорки. Управление, което отказва да чуе гласа на хората и изправя партии срещу граждани", заяви от трибуната Живко Табаков.

Общинският съветник подчерта, че от 11 години гражданите на Бургас не са питани по ключови за тях теми. Провалянето на местния референдум за качеството на въздуха за пореден път лишавало хората от възможността да бъдат чути. Той уточни, че последното обществено допитване до бургазлии е правено през далечната 2007 г., което е срам за демокрацията и ясно доказателство, че ГЕРБ се страхува от народа.

"Воден съм от убеждението, че политика се прави с чест, уважение и мисъл за хората и техните нужди, каквито престанах да виждам в Общински съвет-Бургас. В тази връзка намирам за абсолютно невъзможно продължаването на общата ми работа с управляващото мнозинство, както и с техните явни и неявни политически партньори", категоричен бе Табаков.

Той увери, че като общински съветник ще продължи да работи за развитието на Бургас и туризма, въпреки горепосочените обстоятелства. Заявлението за освобождаване от длъжността председател на Постоянната комисия по туризъм Живко Табаков ще входира в деловодството на Общински съвет-Бургас по-късно днес.