Премиерата на книгата събра десетки бургазлии в двора на галерия Георги Баев. Снимка Лина Главинова

Премиерата на книгата събра десетки бургазлии в двора на галерия Георги Баев. Снимка Лина Главинова

Журналистката Десислава Георгиева организира събитие в деня на пролетното равноденствие - 20-ти март. Това е и първият ден на пролетта. На тази дата от 18.00 часа в бургаската  галерия "АтелиеR" момичето с къдриците ще разкаже историята около създаването на двуезичната й книга "Време без думи". Тя излезе от печат в края на август 2018 година, а премиерата бе навръх Кръстовден - 14-ти септември в двора на галерия "Георги Баев". Сега авторката ще пренесе гостите си 9 години назад във времето, когато е започнало пътешествието, довело до създаването на "Време без думи". Автор на фотографиите е Недрет Бензет, редактор на книгата е Калина Тельянова, корицата е на Христо Петров, а тя е издадена от "Либра скорп".

Десислава Георгиева ще поведе дошлите на събитието на едно интересно пътешествие, в което ще открехне завесата, не само около това, което е било, но и за това, което предстои на книгата й.

Мястото за представянето не е случайно избрано. Галерия "АтелиеR" е единственото, засега, арт пространство в Бургас, където "Време без думи" ще се продава от 20-ти март.