Подготовка бе коментирана на заседание на Министерски съвет. Снимка Министерски съвет

Подготовка бе коментирана на заседание на Министерски съвет. Снимка Министерски съвет

Кабинетът започва подготовката за организация на изборите за общински съветници и кметове, които ще се проведат на 29 октомври т.г. Днес правителството разпредели задачите и отговорностите между министерствата, свързани с провеждането на местния вот – на вътрешните работи, на финансите, на регионалното развитие и благоустройството, на правосъдието и на електронното управление. През следващите два месеца всяко от посочените ведомства трябва да извърши специфични дейности, съгласувани с Централната избирателна комисия.

„Наред с опазването на обществения ред, борбата с незаконния трафик на мигранти, борбата с производството и разпространението на наркотици и осигуряването на безопасността по пътищата МВР ще поеме и редица нови задачи, които трябва да изпълни качествено и в срок. Затова е важно екипът в МВР да работи в синхрон“, коментира министър-председателят акад. Николай Денков. 

Той съобщи, че в съответствие с устройствения правилник на Министерския съвет министърът на вътрешните работи Калин Стоянов вече е изпратил до президента мотивирано предложение да издаде указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на МВР. След приключване на съгласувателната процедура темата ще бъде включена в дневния ред на заседание на правителството, което ще вземе съответното решение.