Стартът на състезанието ще бъде даден на 8-и май

Стартът на състезанието ще бъде даден на 8-и май

Колоездачи от осем държави ще участват в Международното колоездачно състезание "Мемориал Димитър Янков" - кръг от Световната купа за кадети. То ще се проведе от 8-и до 10-и май на територията на най-големия ни курорт Слънчев бряг, в Несебър и по трасета в Бургаска област. Ще се състезават 3 български отбора и отбори от Гърция, Румъния, Турция, Сърбия, Словакия, Молдова, Македония.

Стартът е на 8-и май 2018 г. от 10.00 часа с пролог за определяне на първия водач, който ще облече жълтата фланелка, след което следват три състезателни етапа. След приключване на всеки етап, жълтата фланелка се облича на първия състезател в индивидуалното генерално класиране. Отборното класиране ще бъде съставено от времето на първите трима най-добри състезатели на всеки отбор.

Тази година е шестото издание на състезанието и за четвърти пореден път то е кръг от Световната купа за кадети. 

Международното колоездачно състезание се превърна през годините не само в голям спортен празник и събитие, но все повече популяризира чрез спорта и българския туризъм. Атрактивното колоездачно състезание по алеите на Слънчев бряг и в Несебър, както и оспорваната надпревара, винаги са предизвиквали широк спортен отзвук и голям зрителски интерес. Главен съдия на състезанието тази година е белгиецът Ludo Smeyers от Международния колоездачен съюз - U.С.I

Международното състезание "Мемориал Димитър Янков", се провежда в памет на Димитър Янков - почетен гражданин на Несебър, общественик, туристически деятел и основател на колоездачен клуб "Несебър".

КК "Несебър" вече 15 години развива колоездачния спорт с много успехи.