Рецептата е на главния готвач на ресторант Салини

Рецептата е на главния готвач на ресторант Салини

Специалните дни като днешния, събрал два празника - Трифон Зарезан и свети Валентин, заслужават специални моменти. Имаме идеално решение за подарък - изкусителен десерт, приготвен лично от вас за нула време. Рецептата е на шеф Краси Петров – кулинарният маестро на Средиземноморски ресторант "Салини". Предлага кратък и сладък път към една изпълнена с вкусове и приятни емоции вечер.

Десерт с фъстъчено масло, кокосово мляко и шоколадов пясък

Рецептата е на шеф Краси Петров от Средиземноморски ресторант "Салини"

(за 4 порции)

- фъстъчено масло - 150 г

- кокосово мляко - 150 г

- пчелен мед - 2 с.л.

- лешникови ядки (натрошени) - 25 г.

 

За шоколадовия пясък:

- пудра захар - 50 г

- смлени бадеми - 50 г

- брашно - 15 г

- какао на прах - 13 - г

- разтопено масло - 16 г

 

Смесете в купа фъстъченото масло, кокосовото мляко и пчелния мед. Разбъркайте добре до получаване на гладка консистенция. Прибавете натрошените лешникови ядки и разбъркайте отново. Покрийте купата с фолио и приберете във фризер за час и половина.

Смесете всички съставки за шоколадовия пясък и разстелете в тавичка с хартия за печене. Печете на 160 градуса 20 минути, като разбърквате на всеки 5 минути. Оставете след печенето да се охлади.

Изберете подходяща чиния и сервирайте като сложите около 1 с.л. от шоколадовия пясък за основа и отгоре аранжирайте с помощта на две лъжици от изстудения сладкиш. Можете да украсите с физалис. Бон апети!

Воала! Имате бърз, лесен екзотичен десерт, който любимият ви човек със сигурност ще оцени. Няма по-хубав подарък, от приготвения лично с внимание и обич. Не пропускайте да опитате тази прекрасна рецепта, която определено предлага едно по-различно кулинарно пътешествие от стандартните предложения. Ако пък сте в настроение за пиршество приготвено от професионален екип и поднесено в изискана атмосфера – вашето място е Средиземноморски ресторант "Салини", гранд хотел и СПА "Приморец", който тази вечер ще поднесе на влюбените във виното и живота един специален празник.

За повече информация и резервации: +359 877 850 001