Камен Калев вдига завесата над "Островът" Предстои снимачният екип да се премести на остров "Света Анастасия".

 

Роденият в Бургас автор на "Източни пиеси" ще разкаже повече за новия си филмов проект. Той ще се срещне и с кмета на града Димитър Николов на 16-ти август. Снимачният процес ще продължи повече от два месеца. Новият проект на младия режисьор отново е на съвременна тематика, проследява пътуването към себе си, търсенето на идентичността и метаморфозите от това. Основният фокус е върху голямата любов или по-точно в превръщането й в още по-голяма.

В главните роли ще участват: Летисия Каста, Туре Линдхарт, Бойка Велкова, Руси Чанев и Михаил Мутафов. Оператор е Юлиян Атанасов, работил с Камен Калев и в "Източни пиеси". Тази година "Източни пиеси" бе обявен за най-добър европейски филм на 26-ия Международен кинофестивал в Монс, Белгия, за която се надпреварваха над 80 игрални и 35 късометражни филма. Лентата грабна и големия приз на фестивала за европейски дебютни филми "Premiers Plans" във френския град Анже и наградата на CEI (Централно европейска инициатива ), на Международния филмов фестивал в Триест. "Източни пиеси" си тръгна и със специалното отличие на журито в португалския кинофестивал в Ещорил.

Сега Калев ще снима с Летисия Каста -  световноизвестен топмодел и актриса. През 2000-а година френското правителство реши, че тя ще бъде модел за бюста на символа на Френската република – Мариан. Летисия Каста не крие пристрастието си към седмото изкуство. Участва в 15-ина продукции. Сред последните й изяви пред кинокамерата е ролята на Бриджит Бардо в биографичен филм за френския певец Серж Гензбург. Има три деца – дъщеря й Сатийн е от връзката й със Стефан Седнауи, а синът й Орландо и дъщеря й Атина са от настоящия й любим – актьора Стефано Акорси.

Другото име в екипа е Туре Линдхарт - датчанин, на 35 години, изключително популярен в Западна Европа и САЩ. В кариерата си има над 50 роли. Започва изявите си пред камера още на 12-годишна възраст. Снимал се е във филма „Ангели и демони”.

Бойка Велкова е сред най-известните български актриси. Завършила е НАТФИЗ, както и театралния институт "Ли Страсбърг" в Ню Йорк. Ето някои от ролите и в театъра и киното, които са доказали безпорния й талант - Агафя Тихоновна в "Женитба" на Н.В.Гогол под режисурата на Стоян Камбарев, Олга в "Три сестри" от А.П.Чехов, отново под режисурата на Стоян Камбарев. В киното се е снимала в лентите "Боянският майстор", "Йо-хо-хо", "Вуйчото"и много други.

Руси Чанев  е роден в Бургас през 1945 г., изявява се в българското кино повече от 40 г. Дебютира в "Понеделник сутрин" през 1965 г. Дълго време радва с играта си публиката на театър "София". Зрителите на филмите "Авантаж", "Осъдени души", "Време разделно" и "Мера според мера", едва ли ще забравят изявите му пред камерата.

Михаил Мутафов е сред най-обаятелните български актьори. Ролите му във филмите "Циклопът", "Дело 205/1913 П.К.Яворов", "Искам Америка" и "Кладенецът", са неизменна част от историята на българското кино. Михаил Мутафов има две награди "Аскеер" – през 2002-а година за ролята си в постановката на Николай Ламбрев "Хотел между тоя и оня свят" от Ерик Емануел Шмит и година по-късно за участието си в "Марат/Сад" на Явор Гърдев.