Каракачанов направи коментар за политическата ситуация в страната след края на учението Снимка Черноморие-бг

Каракачанов направи коментар за политическата ситуация в страната след края на учението Снимка Черноморие-бг

Вотът на недоворие към правителството няма да мине, но промени ще има. Промени трябва да има, не само персонални, а в отношението към темите, които вълнуват обществото. Иначе само с персонални промени няма как да се решат нещата. Трябва по-голяма чуваемост на това, което обществото очаква. Има промени и никой не може да ги отрече", коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти в Бургас. Той направи коментара след края на показното на участниците във военноморското учение "Бриз'2020", чиято кулминация е днес.

Военният министър, чиято партия ВМРО е част от коалиция "Обединени патриоти", коментира и бъдещото явяване на парламентарни избори. "Коалицията ще продължи да съществува и може да се разшири", каза още Каракачанов. Той заяви още, че би подал оставка, ако тя бъде поискана от Коалиционния съвет, министър-председателя Бойко Борисов или от партията, чийто председател е. "В момента, ако едно военно формирование каже, че не съм се справил като министър, ще подам оставка и няма да питам нито министър-председателя, нито парламента", каза още Каракачанов.

Вече осем дни протестиращи в различни градове в страната искат оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Другата седмица в Народното събрание ще бъде разгледан и гласуван внесения от коалиция "БСП за България" пореден вот на недоверие към кабинета на Бойко Борисов.