Катето Евро очарова гостите на вечерта с чувство за хумор и кулинарни умения. Снимки Станислава Пантова

Катето Евро очарова гостите на вечерта с чувство за хумор и кулинарни умения. Снимки Станислава Пантова

Актрисата Катерина Евро изкуши бургазлии, които бяха нейни специални гости на вечерята в основния ресторант на бургаския гранд хотел и СПА "Приморец". Актрисата даваше наставления на топ готвачите на хотела, които в продължение на няколко часа приготвиха четиристепенно меню по рецепти на актрисата, които са включени в книгата й - "Тетрадка за рецепти и спомени". Избралите да прекарат вечерта в компанията на Катето Евро, както я наричат повечето й близки и колеги, останаха приятно изненадани от невероятното й чувство за хумор, от нейната непринуденост и от кулинарните й умения. Книгата й с рецептите, по която бяха приготвени ястията от менюто на вечерта, се изкупи като топъл хляб за броени минути още преди актрисата да успее да разкаже цялата история около нейното написване.

"Майка ми готвеше вкусно и беше оставила за мен една ученическа тетрадка с рецепти. В нея имаше и послание. Майсторите, които брат ми наел за ремонта на къщата обаче, я изхвърлили. Затова си позволих да напиша тази книга. Аз не съм готвач, в нея има и рецепти, и спомени, и снимки. Младите сега не обичат да готвят. Купуват готова храна, а тази, която се приготвя у дома сплотява семейството", сподели Катето Евро. Тя призна, че първото си ястие приготвила, когато била на 15-16 години. Направила постен фасул с магданоз и домати.

За начало на вечерта в кухнята на "Приморец" бяха приготвили прочутата "Албанска салата" на акрисата. Тя носи и аромата на нейните корени по бащина линия. За предястие бе сервиран пълнен патладжан със сирене и подправен със зехтин, магданоз и чесън. За основно Катето Евро бе избрала лаврак, поднесен върху канапе от яйчени спагети, гарнирани със сос от лимонова редукция и зехтин, чипс от люспата на лаврак и зеленчуци. А на финала бе поднесен един от уникалните десерти на актрисата - "Чорлатава Кейт" направен от тесто за брауни с цели лешници и шоколад, поднесен с топка млечен сладолед.

В продължение на няколко часа, докато се сервираха ястията от четиристепенното меню, актрисата поздрави индивидуално всички гости, сподели лични впечатления и истории, отговори на техните въпроси и разкри някои от кулинарните си тайни.

Какво каза през репортер на "Черноморие" актрисата, изиграла ролята на Рени в култовия филм "Оркестър без име"? Очаквайте продължение!

Галерия