От есента Катерина Евро отново застава пред телевизионната камера. Снимка Икар Прес

От есента Катерина Евро отново застава пред телевизионната камера. Снимка Икар Прес

Актрисата Катерина Евро ще бъде звезден гост на гранд хотел и СПА "Приморец" на 19-и април. Тя ще представи книгата си - "Тетрадка за рецепти и спомени" на вечеря с ястия по свои рецепти. Близката ѝ среща с публиката започва в 19:00 часа. Катерина Евро е любима актриса на поколения българи с ролите си във филмите - "Оркестър без име", "Равновесие", "Три Марии и един Иван", "За къде пътувате" и многобройните си участия в театрални постановки и телевизионни предавания – и като водещ, и като гост.

"С нетърпение очаквам първото си гостуване в гранд хотел и СПА "Приморец". Всички са добре дошли! Премиерата за Бургас ще бъде на вечеря в четири степени – като ястията са по мои рецепти", отправя покана към бургазлии Катето Евро.

- Как се роди идеята за "Тетрадка за рецепти и спомени?

- Идеята за книгата се роди през лятото на 2012 година, което прекарах с приятелки в Корфу. В нея, са включени ястията, които готвехме най-често там - морски неща, както и това, което аз приготвям редовно у дома, за своите близки и приятели. Рецептите са простички и непретенциозни, лесни за изпълнение и вкусни. Не съм професионален готвач. Мисля, че кулинарни книги трябва да пишат хората, които са перфектни в кухнята. Затова, реших да разнообразя своя "рецептурник", със спомени и снимки. Книгата отлежава доста време - излезе през 2016г. Радвам се, че хората я харесват. Вече съм на 61 години и реших, че ми е време и за автобиография. Даже днес (16 април б.а.) при мен за първи път дойде приятелка - журналист, с която започваме да работим по този проект.

- Кога се влюбихте в кулинарията?

- Готвя от много малка. Въртях се край мама и баба, които бяха царици в кухнята. Мисля, че така се запалва страстта към готвенето - у дома, от близките. Ако родителите ти все поръчват храна за вкъщи, вместо да я приготвят, няма как от теб да излезе кулинар, който всеки ден да готви за семейството си. Храната е нещо изключително важно - все пак, човек се храни по няколко пъти всеки ден. Добрата храна е залог за дълъг и качествен живот. Масата събира хората, приятелите, семейството на вкусно хапване, разговори, разкази. Това обичам аз!

- Знаем, че имате градина, в която сама отглеждате зеленчуците за вашата трапеза...

- Така е. Отглеждам сама зеленчуци и билки в собствената си градина. Някога, в Кокаляне беше къщичката на дядо ми. Дойдохме едно лято - да прекараме топлите месеци тук. Толкова ни хареса, че останахме за постоянно. Продадохме жилището в София и тук изградихме своя дом. Обичам градината си, свободата, това, че мога да съм на въздух по цял ден и сама да отглеждам част от храната ни.

- Кога хората около Вас научиха, че обичате да готвите?

- Винаги съм обичала да готвя. Близките и приятелите ми винаги са го знаели. Масово обаче, хората разбраха за тази моя страст, след участието ми в телевизионното предаване "Черешката на тортата". Участвала съм там вече три пъти - последно миналото лято, когато пак спечелих. След първото ми участие в предаването, ми тръгна на кулинарни предавания - тематична рубрика в "Отчаяни съпруги" и гостувания в редица други формати. Наесен, започвам нов проект за телевизията - ще бъда водещ на забавно предаване в една от най-големите телевизии.

- Щастлив човек ли сте?

- Щастлива жена съм, която е постигнала мечтите си. Имам момче, с което се гордея, прекрасна внучка. Какво повече да иска човек?

Галерия