Американският китарист изнесе безплатен концерт в двора на експозиционен център Флора. Снимки Авторът

Американският китарист изнесе безплатен концерт в двора на експозиционен център Флора. Снимки Авторът

Китаристът Стенли Джордан зарадва с виртуозното си изпълнение хора с увреждания. Той изнесе безплатен концерт за тях в двора на експозиционен център "Флора" - Бургас.

Това е поредното идване на музиканта в България, този път на ваканция. Въпреки че си почива, той решил, че може да изнесе концерт. Така зарадва с музиката си хората в неравностойно положение в града.

"Аз съм един от най-големите фенове на музиката. Не съм само музикант", призна китаристът, който има четири номинации за престижните награди "Грами". Стенли Джордан, не само свири и пя, но и общува със своята публика. "През 80-те години на миналия век живеех в Ню Йорк и повечето от групите тогава имаха странни имена с една единствена цел - да привлекат вниманието върху себе си. Тогава бях рок и блус музикант. Но постепенно започнах да слушам и джаз", призна китаристът и изпълни емблематична песен на "Бийтълс". "Тогава се чувствах много самотен, а тази песен говори много за самотата. Но ние мислим за нея като за самотно нещо. Аз интерпретирам самотата по-различно", призна Стенли Джордан.

"Сегашното ми пътуване е много специално и за мен е чест, че сте дошли да чуете моята музика. Живеем в сложни времена, винаги сме заети с нещо и затова благодаря, че сте тук", каза на финала на концерта си музикантът.

Той получи подаръци, изработени от потребителите на социални услуги в Бургас, както и сувенири, и тениска с надпис "Бургас" от зам.-кмета по култура в Община Бургас Диана Саватева. Той остави и своето послание в книгата на Община Бургас.

 

Галерия