Заради радтящият брой заразени, кметът Николов (вляво) поиска от шефа на РЗИ д-р Георги Паздеров (вдясно) да отложи турнирите. Снимка Архив Черноморие-бг

Заради радтящият брой заразени, кметът Николов (вляво) поиска от шефа на РЗИ д-р Георги Паздеров (вдясно) да отложи турнирите. Снимка Архив Черноморие-бг

Кметът на Бургас Димитър Николов предложи на директора на Регионалната здравна испескция в морския град да се отложат планираните за тази седмица големи спортни събития. Според заповедта на здравния министър Костадин Ангелов, спортните турнири с международно участие могат да се проведат при спазване на противоепидемичните мерки. И в тази връзка няма пречка за провеждането на международния турнир "Петко Сираков - Иван Илиев" по борба с 200 състезатели от 11 държави, който е планиран за периода 25 - 28 март и на държавното първенство по карате киокушин за деца, което е на 27-ми март. Те могат да се състоят без присъствие на публика. Въпреки това кметът на Бургас смята, че струпването на толкова много участници е рисковано за здравето на самите тях и техните близки и поиска от РЗИ те да бъдат отложени.

"Поднасяме своите извинения към организаторите и състезателите на двата престижни турнира. За Бургас е чест да бъде домакин на такива събития и Община Бургас ще ги подкрепя и занапред. Градът ни с радост ще посрещне своите гости в по-подходящо и безопасно за здравето на всички ни време", заяви кметът Димитър Николов.

От 22-ри март до 31-ви март в страната е въведен трети локдаун, заради нарастващият брой заразени с корона вирусна инфекция.

При третия локдаун затварят и строителните магазини