Министър и кмет обсъдиха възможността за изграждане на нов стадион. Снимка Община Бургас

Министър и кмет обсъдиха възможността за изграждане на нов стадион. Снимка Община Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов предложи на министъра на младежта и спорта Красен Кралев терени за изграждане на футболен стадион. Възможностите за това бяха осъдени на среща в общинската администрация.

"В момента България подготвя кандидатурата си заедно със Сърбия, Гърция и Румъния за евентуално домакинство на Световно и Европейско първенство по футбол. Бургас е един от градовете, които имаме предвид, тъй като има отлична инфраструктура - има летище, добра пътна и транспортна инфраструктура, голяма хотелска база. Процесът все още е в самото начало, но трябва да сме наясно какви са възможностите пред нас, защото ако искаме да участваме в тази кандидатура, трябва да предложим и изградим 4 нови стадиона с капацитет 40 000 души", това каза министър Красен Кралев по време на работната среща, на която присъстваше и главният архитект на Общината Веселина Илиева.

"Първият терен, който смятаме, че е подходящ, е бивше военно поделение, което се намира на входа на Бургас. Другият е стадион "Черноморец" в квартал "Акациите", който може да бъде изцяло престроен", посочи Димитър Николов.

Министър Кралев определи сътрудничеството с кмета на Бургас като отлично и изрази увереност тази година да бъде приключен най-големият проект, който министерството има в Община Бургас - многофункционалната спортна зала "Арена Бургас".
"Това ще бъде още едно бижу за града. Смятам, че кметовете, които работят, обичат спорта и отделят от ресурсите на общината, сме длъжни да ги подкрепяме с държавни проекти", добави той.