Кметът Николов награди изявените бургаски ученици. Снимки Пресцентър Община Бургас

Кметът Николов награди изявените бургаски ученици. Снимки Пресцентър Община Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов връчи националните дипломи на четирима бургаски отличници. Христо Добрев, Мария Андреева, Клементина Маджарова и Дима Вичева получиха специалните сертификати, които се издават от Министерството на науката и образованието за постигнат пълен отличен успех по време на целия курс на обучение.
Връчването на дипломите се състоя в голямата заседателна зала на Община Бургас.
"Първо ви пожелавам да сте живи и здрави, за да може да радвате вашите родители и близки с успехите си. Да успеете да реализирате мечтите си в живота. Със сигурност това, което сте научили в бургаските училища, ще ви помогне, защото нивото на образованието в нашия град е изключително добро и то дава добра база нашите деца до бъдат приемани в добри университети навсякъде по света", каза при връчването на сертификатите Димитър Николов.
Христо Добрев е постигнал пълно отличие през цялото си обучение. Има пълни шестици на матурите по български език и литература, математика и физика. Спечелил е и първо място на Националното състезание по физика.
Мария Андреева е била пълен отличник през годините. През учебната 2016 - 2017-та печели трето място в Националната олимпиада по български език. Осем поредни години е първенец на Областния кръг на олимпиадата по български език и литература. За отлично представяне получава оценка 5,85 от Националната олимпиада по история през учебната 2017/2018 година.
През цялото си обучение Клементина Маджарова е пълен отличник. Участва постоянно в олимпиади и състезания по немски език, посещава клуб "Млад преводач", както и клуб по български език и литература. Печели веднъж и Националната олимпиада по немски език. В бъдеще ще учи медицина в Германия.
Дима Вичева също е отличник. Състезава се в баскетболния отбор на училището си, свири на пиано. Участва в олимпиади по немски език. Плановете ѝ са свързани с изучаването на медицина в Германия.

Галерия