Все още нямам отговор от министъра във връзка с моето писмо, каза кметът на Царево Георги Лапчев. Снимка Архив Черноморие-БГ

Все още нямам отговор от министъра във връзка с моето писмо, каза кметът на Царево Георги Лапчев. Снимка Архив Черноморие-БГ

Кметът на Царево Георги Лапчев пита министъра на вътрешните работи Валентин Радев ще има ли бежански център на територията на общината? Повод за писмото му е непотвърдена информация, че военни са оглеждали старите застави, които се намират на около 15 км. от общинския център. "Хората са притеснени, защото ако информацията се потвърди това ще се отрази негативно на туризма, а той е основният поминък тук", каза пред "Черноморие" кметът на Царево Георги Лапчев.

Освен на министъра на вътрешните работи, той е изпратил копие на писмото си и до областния управител на Бургас Вълчо Чолаков. "Получих писмото, но нямам информация по случая", каза пред "Черноморие" Чолаков. Областният управител е получил днес и писмо от Гранична полиция. "В него те ме информират, че са сформирали комисия, която е огледала техен имот в община Царево, който е с отпаднала необходимост и искат да прехвърлят собствеността на общината. Но не знам дали става въпрос за едно и също нещо", каза още Вълчо Чолаков.

Общинският съвет на Царево има готовност да излезе с декларация срещу евентуалното изграждане на бежански център на територията на общината на предстоящата си сесия, която ще се проведе на 23-и април.

Галерия