Кметът на Царево Марин Киров (вдясно) връчи ключовете за автомобила. Снимки Община Царево

Кметът на Царево Марин Киров (вдясно) връчи ключовете за автомобила. Снимки Община Царево

Tържествен водосвет и освещаване, извършени от отец Йордан, белязаха церемонията по предоставяне на автомобил от Община Царено за нуждите на Регионалната служба по противопожарна безопасност и защита на населението в Царево. Дарението бе направено преди месец от местната общност на град Барлебен. Автомобилът бе предаден от кметът г-н Франк Насе на заместник-кмета на Община Царево - Денис Диханов, които бяха в града заедно с представители на РСПБЗН-Царево за участие в 9-тата международна борса за сътрудничество в Барлебен 2024.

РСПБЗН - Царево разполага с 4 високопроходими автомобила два от тях висок клас и два среден. Новото попълнение в автопарка ще бъде в помощ на пожарникарите при възникване на ситуации в градски условия. 

"Когато от Общината в Барлебен ни се обадиха с предложение да ни подарят специализиран автомобил, а разходите за транспорт да са за наша сметка, не съм се колебал и за миг. Отношението ни към Противопожарна служба винаги е подкрепа и признателност. През настоящата година ще санираме и сградата на службата в гр. Царево, за да създадем функционална среда за работа на огнеборците", заяви кметът на Царево Марин Киров, който връчи ключовете на автомобила.

Галерия