Местните са изразили притеснението сиза заповедта на кмета на Несебър

Местните са изразили притеснението сиза заповедта на кмета на Несебър

Нова заповед на кмета на Община Несебър Николай Димитров за събаряне на паркоустройствен проект "Бедрок" предизвиква притеснение и реакции сред жителите на Обзор. Местни жители информираха народния предстватилел и областен лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев, че поредната заповед за събаряне на ембематичните площадки е изготвена непосредствено след проведения референдум за отделяне на Обзор от морската община.

Нароченият за премахване обект, в центъра на Обзор, е строен като епизод от анимационнен филм с декори от Каменната епоха. Изграден е преди 12 години и е един от символите на града заради нетипичните детски съоръжения.

Местните жители припомнят, че точно преди една година Община Несебър отново искаше да изпрати багери в атракциона. Тогава над 600 души се обединиха в посписка за да защитят "Бедрок".

Според хората в Обзор обектът е категоризиран с подписа на кмета на Община Несебър, който е сключил 2 договора - един за построяване и един за поддръжка. Миналата година, по съдебен път, заповедта за разрушаване на обекта е отменена.

Новата заповед е видоизменена, така че да няма кой да я обжалва. Единственият оправомощен, който да упражнява надзора за законност е прокуратурата.

"Има необходимост компетентите власти да извършат проверка, за да се изясни казусът. Очевидно има напрежение в местната общност и за да няма подозрения в целесъобразността на решението всички въпроси относно заповедта трябва да бъдат изчистени", коментира Димитър Бойчев.

Галерия