Чувствам се добре, каза пред Черноморие кметът на Средец Иван Жабов. Снимка Архив Черноморие-бг

Чувствам се добре, каза пред Черноморие кметът на Средец Иван Жабов. Снимка Архив Черноморие-бг

Кметът на Община Средец Иван Жабов е с положителен тест за COVID-19, научи "Черноморие". Общината работи нормално и жителите на Средец могат да ползват услугите при спазване на всички противоепидемични мерки. Градоначалникът не е имал контакти със служителите на администрацията през последните десет дни и затова нито един от тях не е поставен под карантина.

"Почувствах неразположение и излязох в болнични преди повече от седмица. В събота се появи кашлица и в неделя си направим снимка. Оказа се, че имам двустранна бронхот пневмония. Ден по-късно си направих и PCR, който се оказа положителен", разказа пред "Черноморие" Иван Жабов. С положителен резултат от PCR е и съпругата на кмета - Христина Жабова. Тя обаче няма симптоми. "Чувстваме се добре и сме на домашно лечение. Нямам притеснения за работещите в Общината, тъй като не сме общували близо 10 дни", допълни кметът на Средец.

На входа на сградата на администрацията има поставен термометър, за да може всеки, който влиза в сградата да си примери температурата. От началото на пандемията са взети всички противопоепидемични мерки там.