Кметът на Несебър предлага 560 таксита да работят в общината

Предложението му е включено като докладна записка и ще бъде гледана на първото за тази година заседание на Общинския съвет в града.

 

 

7 072 640 лв е планираният приход по план-сметките за дейност "Чистота", като се предлага таксата за битови отпадъци за нежилищни имоти да бъде намалена от 7,3 на 7 промила. Промилите за поддържане чистота на обществени места да останат 0,5, а за Несебър и Слънчев бряг се предлага таксата за сметосъбиране и сметоизвозване да бъде намалена от 0,3 на 0,2.

Съветниците ще гледат и предложението на един превозвач да се издава удостоверение за максимум 3 автомобила, с които да се извършват таксиметрови услуги. Съветниците ще се произнесат и за разположението на местостоянките на лицензираните автомобили от общината.

В дневния ред е включена и докладна за цялостната организация и безопасност на движението на територията на общината като се предлага запазване на въведения ограничителен режим на МПС в Старата част на Несебър, където ще се допускат автомобили само с пропуск. Предвиждат се монтирането на контролно-пропускателни пунктове на ул. "Крайбрежна" до паркинг "Север-голям" и до портата, които да бъдат оборудвани с автоматични бариери, задвижвани с програмирани магнитни карти. Графикът за зареждане на търговски обекти да бъде от 7,30 до 11,30 часа.

За жителите и гостите на града,както и за тези в Слънчев бряг, Обзор и Свети Влас се определят зони за паркиране. За лицензирани товарни таксита и автомобили определената местостоянка е терена срещу склад "Биляна" (бивша база на СМК "Кольо Фичето").

Максим Момчилов