Президентът на КНСБ Пламен Димитров (в средата) и Димитър Николов (вдясно) подписаха споразумение. Снимки Лина Главинова

Президентът на КНСБ Пламен Димитров (в средата) и Димитър Николов (вдясно) подписаха споразумение. Снимки Лина Главинова

Конфедерацията на независимите синдикати в България подкрепя кандидатурата за кмет на Бургас на Димитър Николов (ГЕРБ). "КНСБ има особено отношение към местните избори. Местната власт е най-близко до хората и затова заставаме зад добрите кметове, за чиято работа говорят добрите резултати", каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той пристигна в Бургас, за да изрази подкрепата на ръководения от него Синдикат за кандидатурата на Николов. Според Пламен Димитров, Димитър Николов ще спечели изборите в община Бургас още на първия тур.

"Оценката ни е прагматична и в нея няма политическа окраска. Ние подкрепяме кандидати за кметове и от други политически партии. И тази година ще подкрепим над 70 наши синдикални лидери, които участват в изборите като кандидати за съветници в листите на различни партии. Най-голям е техният брой в листите на ГЕРБ. Имаме кандидати и в листите на БСП, на ДПС, на Реформаторския блок и други", допълни Пламен Димитров.

Президентът на КНСБ и Димитър Николов подписаха споразумение за подкрепа и сътрудничество за следващия четиригодишен мандат.

Галерия