Мона Лиза е родена през 2009 година и ще участва в турнира

Мона Лиза е родена през 2009 година и ще участва в турнира

Кобилата Мона Лиза се завръща на турнира "Купа Бургас 2022". Тя е първият роден кон в базата в парк "Езеро". На турнира тя ще участва в паркурите. Мона Лиза е родена през 2009 и до днес има голяма и успешна състезателна визитка. Участвала е в Балканиади за деца, вицешампион е в Challenger турнири.

В момента Мона Лиза е собственост на изявения състезател и бивш селекционер на националния отбор Ивелин Вълев и ще прескача препятствията в Бургас, управлявана от опитния ездач Милена Бахчеванова.

Междувременно Бургас отново отново ще бъде представен от дузина млади ездачи, които ще се борят за отличията. Много силно е присъствието при децата, където ще се състезават пет млади таланти. В категорията деца 10-14-годишни в паркурите ще видим Анабел Иванова, която е и най-малка, Натали Рибарева, Митко Кръстев, Йоана Иванова и Елизабет Стоянова. При юношите 14-18-годишни бургаската чест ще защитават Рая Иванова, Анджелина Колева и Деница Караушева. Мъжете ще бъдат представени от Пламен Радославов и Павлин Ангелов, а при жените отново ще се състезава Сияна Базотева, която в момента учи ветеринарна медицина в Стара Загора, където живее и тренира.

"Купа Бургас 2022" започва утре (събота) и ще продължи и следващия уикенд. Паркури ще се проведат на 6-ти и 7-ми август, както и на 12-ти и 13-ти август, когато ще бъде обявен носителя на „Купа Бургас 2022“. В четвъртък ще се проведе и официалния тренировъчен паркур, в който няма победители и състезателите не са облечени официално, а преди финалните паркури на 12-ти и 13-ти ще се проведе и най-атрактивния паркур, който обуславя духа на бургаския турнир – Jump & Drive.

Зрителите отново ще могат да се насладят на невероятните вечерни състезания на осветление, както и на вкусна храна и напитки, които ще бъдат на разположение в обхвата на конната база.