Лидерът на КОД Петър Москов (вдясно) дойде за преучредяването на структурата на партията в Бургас. Снимки Авторът

Лидерът на КОД Петър Москов (вдясно) дойде за преучредяването на структурата на партията в Бургас. Снимки Авторът

Водят се разговори с други десни формации, но на този етап няма постигнато споразумение кой кандидат за кмет на Бургас да бъде покрепен от страна КОД. Със сигурност обаче това няма да е сегашния кмет Димитър Николов. Това стана ясно от посещението на лидера на партията Петър Москов в Бургас. Той дойде за преучредяване на областната структура на КОД в морския град. Основното ядро в нея са бивши членове на СДС, които бяха отлъчени от централното ръководство, след като изразиха несъгласието си с водената политика. В залата на отчетно-изборното събрание бяха знакови лица на сините от последните години, като Костадин Марков - бивш син лидер и бивш зам.-кмет по строителство в Община Бургас, Тошко Иванов - бивш секретар на СДС. На събранието бе и Калчо Белов - бивш общински съветник от ГЕРБ и един от приближените на кмета Димитър Николов по време на първите му мандати.

На събранието областният координатор на партията Станимир Апостолов - зам.-председател на ОбС Бургас, който влезе в местния парламент от листата на СДС, направи отчет за изминалите парламентарни избори. На тях той води листата на КОД във Втори Многомандатен избирателен район Бургас.

КОД ще се яви със своя листа на предстоящите местни избори в Бургас. Те ще имат претенция да са десен коректив в местната политика.

"Имаме нужда от обединителен процес на дясното консервативно в България. Преучредяването на структурата в Бургас е началото на една нова страница за КОД тук", каза Петър Москов.

Галерия