Станимир Апостолов беше зам.-председател на ОбС от мандат 2019-2023 г. Снимки Архив Черноморие-бг

Станимир Апостолов беше зам.-председател на ОбС от мандат 2019-2023 г. Снимки Архив Черноморие-бг

Партии "КОД" и "Български възход" ще формират една група в Общинския съвет в Бургас с мандат 2023 – 2027. Двете формации участваха за първи път на местни избори и имат по трима съветници:

"Български възход"

1. Стоян Грозев - 287 преференции

2. Манол Тодоров - 267

3. Мариела Кирова - 322

и

КОД

1. Георги Манев - 425

2. Станимир Апостолов - 252

3. Светослав Тодоров - 243

За Манол Тодоров, Стоян Грозев и Станимир Апостолов това ще е втори последователен мандат в ОбС. Георги Манев има опит в местния парламент, но за първи път влиза от листата на КОД.

В предишния ОбС Манол Тодоров и Стоян Грозев бяха съветници от "Движение България на гражданите", а Станимир Апостол - от СДС. Апостолов бе и зам.-председател на местния парламент. А Георги Манев има мандати като съветници от СЕК.

"Нашите програми и цели са изключително близки и решението да се обединим в ОбС е логично. Гледаме в една посока – създаване на по-добри условия за средния и дребен бизнес в Бургас и едновременно с това привличане на инвеститори. Имаме още много общи приоритети, затова ще работим рамо до рамо", заявиха от КОД и "Български възход".

"Не само ще предлагаме добри решения, но и ще подкрепяме важните за Бургас и жителите на общината докладни. В тези гласувания нашата група ще участва в мнозинство, което да осигури на Бургас бързите темпове на развитие. За да се случи това, считаме за наша отговорност, като избраници на бургазлии да подкрепяме важните и големи проекти на кмета Димитър Николов  в здравеопазването и образованието, туризма, както и в подобряването на спортната инфраструктура и създаване на условия за развитие на елитен и масов спорт", категорични са общинските съветници от двете формации. Те самите също разчитат  на подкрепа за общинските програми и инициативи, които подготвят.

Галерия