Коледното градче се намира на площад България в Средец

Коледното градче се намира на площад България в Средец

Коледните тържества в Средец започват на 1-и декември. Тогава ще бъде дадено официалното начало на празниците в града. Коледната работилница за най-малките отваря врати на 1-и декември и ще работи и на 7-и, 12-и,15-и и 20-и декември. В сградата на общинската администрация са подготвили  приказен коледен декор и са осигурили всички необходими пособия и материали, с които децата ще майсторят своите картички.

Светлините на коледното дръвче, което се извисява на площад "България" ще бъдат включени на 1-и декември в 17.00 часа. Дядо Коледа и неговата свита от приказни герои ще посрещнат малчуганите с вълшебни коледни късмети и много занимателни закачки и лакомства в коледното градче, което е построена на площада.

По традиция  през декември Белобрадия старец  ще гостува и на децата от градините в община Средец. Малчуганите от селата Дебелт, Загорци и Орлинци ще се срещнат с Дядо Коледа и неговата свита, за да  участват в Коледен празник със забавни спортни игри и викторини.

От 1-и до 20-и декември в коледното градче на площад "България" в Средец ще се проведе Коледен фестивал и в него ще  вземат участие  фолклорни състави от Бургас, Поморие, община Камено, община Созопол. На 18-и декември в салона на читалището в Средец ще бъде представен спектакълът "Анна Бижуто" от самодейците от читалище "Самообразование" в Приморско.

Коледна работилница, пощенска станция на Дядо Коледа, където малки и големи могат да пишат писма на Белобрадия старец и коледна анимация ще очаква децата в коледното градче от 1-и до 20-и декември.

На 20-и декември в Трансграничен културен център за деца Дядо Коледа ще гостува на малчуганите от Центъра за настаняване от семеен тип, от Центъра за обществена подкрепа и от Дневния център за деца с увреждания. 

През декември с празничен концерт "Коледни звънчета" фолклорна формация "Алени божурчета", Златка Ставрева, Атанас Иванов и Пламен Янев ще гостуват на пенсионерските клубове в селата Светлина, Зорница, Факия и Дюлево.

На 18-и декември ще се проведе традиционния Кулинарен конкурс – "Празнична трапеза от Коледа до Васильов ден". В Трансграничния културен център за деца сили ще премерят най-добрите кулинари в Общината. Ще бъдат обявявени и победителите в конкурса за най-красива коледна украса. На 20-и декември, сряда, Игнажден в народно читалище "Пробуда - 1897" град Средец от 18.00 часа празничен коледен концерт "Чуй камбаните звънят - Коледа е вън!" ще зарадва почитателите на фолклора.