Съветниците единодушно подкрепиха предложението за стратегия за спорта. Снимка Авторът

Съветниците единодушно подкрепиха предложението за стратегия за спорта. Снимка Авторът

Стратегия за развитието на спорта в община Бургас ще изработи и предложи да приемане в местния парламент Комисията по спорт, деца и младежки дейности към Общинския съвет. Предложението е на председателя на Комисията Йордан Георгиев. Той изложи мотивите си на първото заседание на Комисията. Георгиев предлага в стратегията да бъдат включени всички клубове, които развиват дейност на територията на общината, базата, детско-юношестките школи, масовия спорт, ученическия спорт и т.н. "Освен стратегия, трябва да имаме и концепция как ще се развива спорта в общината", коментира Йордан Георгиев.

"Още преди 12 години направихме стратегия, но тя е нужно да бъде актуализирана. Идеята е добра. Спортът е динамичен. Преди 12 години знаехме, каква е материалната база и знаем, какво се направи през това време в тази посока", посочи зам.-кметът по спорт в Община Бургас Лорис Мануелян.

Съветниците дадоха срок до 30-ти май на общинската администрация да подготви нужните документи, за да бъде разработена стратегията. След това тя ще бъде предложена на обществено обсъждане с участието на спортни деятели, учители по визическо възпитание, граждани и след това ще бъде гласувана и приета от местния парламент.