Дрехите са открито на влизащ от Турция микробус. Снимка Архив Митници

Дрехите са открито на влизащ от Турция микробус. Снимка Архив Митници

Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" конфискуваха близо 10 000 контрабандни "маркови" облекла, при проверка на Митнически пункт "Лесово" на влизащ в страната товарен микробус, управляван от български гражданин.

Микробусът с полска регистрация е пристигнал на пункта на 5-ти август в 16.30 часа на трасе "Входящи товарни автомобили" и шофьорът е декларирал, че превозва мебели от Турция за Полша. При извършената митническа проверка, митническите служители откриват в товарното помещение на автомобила, вместо мебели, недекларирани 9797 броя облекла, всички с обозначения на световноизвестни марки. Иззети са детски, дамски и мъжки спортни комплекти, панталони, тениски и други недекларирани текстилни артикули с лого на марките "Valentino", "Gucci", "Versace", "Armani", "Boss", "Philipp Plein", "Moschino", "Calvin Klein" и др.  

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.