Събитието ще се проведе на 5-ти ноември в Международен конгресен център – Бургас

Събитието ще се проведе на 5-ти ноември в Международен конгресен център – Бургас

Конференция "Burgas Digital'2021" ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона на Югоизточна България.

Събитието ще се проведе на 5-ти ноември в Международен конгресен център – Бургас, от 10:00 до 16:30 часа, при спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Конференцията може да бъде проследена и онлайн на сайта https://burgasdigital.com/, както и в социалните мрежи:

https://www.facebook.com/BurgasDigital/

https://www.linkedin.com/events/burgasdigital6856530026607779840/

Пилотното издание на "Burgas Digital" се организира от Община Бургас и София Тех Парк, в партньорство с Професионална асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), ИКТ Клъстер – Бургас, Училищното настоятелство при Професионална Гимназия по компютърно програмиране и иновации- Бургас, Индустриален логистичен парк - Бургас, Югоизточен дигитален иновационен хъб, университет "Проф. Д-р Асен Златаров" - Бургас, Бургаски свободен университет, Американска търговска камара в България.

Форумът ще бъде открит от кмета на Бургас Димитър Николов и председателя на Надзорния съвет на София Тех Парк - Петър Статев.

Срещата под мотото „Роботика, нови технологии, дигитален бизнес“ има за цел да представи мнението и опита на експерти, да демонстрира върхови достижения в областта на роботиката и дигитализацията. Посетители от всички възрасти ще могат да видят и да взаимодействат с различни видове роботи от областта на индустрията и образованието. Лектори на събитието ще са изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша.

По време на събитието ще бъдат демонстрирани решения в областта на автоматизацията и роботиката, виртуалната реалност и умните градове от "ФАНУК" - България, "Телелинк Бизнес Сървисис", университет "Проф. д-р Асен Златаров", "Рапид Прогрес", "Ондо", "Гига Аутомата", образователния стартъп "Тинузавър" и учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, които се обучават по специалност "Програмиране на изкуствен интелект". В рамките на събитието ще бъде дискутирана и ролята на изкуствения интелект в публичните политики, което е основна тема на проект AI4PublicPolicy, изпълняван от Община Бургас с финансовата подкрепа на програма "Хоризонт 2020".