Конкурсът е предназначен за ученици от III-ти до XII-ти клас. Снимката е илюстративна

Конкурсът е предназначен за ученици от III-ти до XII-ти клас. Снимката е илюстративна

Конкурс за коледен комикс провокира въобръжанието на ученици. Той е озаглавен "Коледна история" и се организира от бургаското читалище ""Св. св. Кирил и Методий 1985". В него могат да участват ученици на възраст от III-ти до XII-ти клас от Бургас и областта.

Сюжетът на коледната им история трябва да е представен в 4 до 6 рисунки върху картон формат А4. Към комикса да има надписи, поясняващи действията на героите (диалози или мисли). Участниците са свободни сами да изберат техниките и материалите, с които ще творят - акварел, бои, моливи, пастели или флумастери.

На гърба на творбата трябва да са отбелязани трите имена на участника, години, клас, училище, телефон и имейл за връзка. Всички получени комикси, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат разгледани и оценени от жури от изявени творци. В тазгодишното издание това са художниците Елисавета Ангелова и Николай Ангелов-Гари. Те имат редица отличия и различни участия в художествени проекти и изложби в страната и чужбина. И двамата са членове на Дружеството на бургаските художници.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат творбите си на адрес: Бургас, комплекс "Меден рудник", бл. 25 (партер), читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985". Крайният срок за изпращане на комиксите е 6-ти декември.

За всички участници ще има грамоти. Най-добрите комикси ще бъдат представени в изложба, а отличените при журирането ще получат награди.