Никола Минчев (вторият отляво надясно) и Константин Бачийски (до него) обещаха, че Продължаваме промяната ще продължи започнатото. Снимка Черноморие-бг

Никола Минчев (вторият отляво надясно) и Константин Бачийски (до него) обещаха, че Продължаваме промяната ще продължи започнатото. Снимка Черноморие-бг

Можем да защитаваме обществения интерес и не можем да бъдем купени. Това заяви пред журналисти Константин Бачийски - водач на листата на коалиция "Продължаваме промяната" във Втори Многомандатен избирателен район Бургас. По-рано днес той и Никола Минчев - председател на 47-то Народно събрание, заедно с част от листата на коалицията бяха в Руен. Посещението им там е знаково. С това от коалицията искат да покажат, че всички общини и избиратели са еднакво важни и че само заедно можем да направим промените.

И на предстоящия вот за парламент, който ще се проведе на 2-ри октомври, представители на партия "Средно европейска класа" като част от коалиция "Продължаваме промяната", ще бъдат наблюдатели на изборния процес в южната ни съседка Турция. "Трудно се намира баланса. Но всички български граждани трябва да имат правото свободно да упражнят правото си на глас, а не да гласуват организирано под натиск", заяви Константин Бачийски. На предишни парламентарни избори той е бил наблюдател на вота в Турция и е подавал сигнали за констатирани нередности в изборния ден.

Промяна в броя на избирателните секции в чужбина не е залегнала в предизборната програма на "Продължаваме промяната". "Важно е да намерим баланса, защото, освен в Турция, български граждани живеят и във Великобритания, и в САЩ. Те трябва да могат да гласуват, защото всички, които живеят в чужбина имат право на глас по отношение на парламентарните избори", допълни Никола Минчев.

От "Продължаваме промяната" обещаха, че ще продължат започнатото по време на управлението си. "Има много области, в които трябва да бъдат извършени промени. Една от тях е здравеопозването. Това е сектор, който се нуждае от сериозна реформа. Но за това има нужда от време", подчерта Константин Бачийски. Той в продължение на десет години, докато беше общински съветник в местния парламент на Бургас, даряваше заплатите си за УМБАЛ.

"Продължаваме промяната" се явава на предстоящите избори под номер 9 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!