Топ готвачът ще приготви 10 ястия от родината си

Топ готвачът ще приготви 10 ястия от родината си

Корейски топ готвач, завършил кулинарната академия "Кордон Бльо" в Лондон, Великобритания ще готви пред Пантеона в Бургас. Шеф Им Хьонг-су ще покаже кулинарните си умения пред бургазлии на 18-ти май от 12.00 часа в специална кухня на колела. Изявата му е част от "Дни на Корея", които се провеждат за първи път в морския град.

Професионални корейски готвачи ще демонстрират уменията си в приготвянето на традиционни за азиатската държава ястия в първия по рода си фестивал "Дни на Корея", който ще се проведе на 17 и 18 май в Бургас. Той ще приготви 10 от най-популярните корейски блюда използвайки разнообразни съставки като месо, ориз, зеленчуци и морски дарове,  съчетани с уникални подправки и сосове.

"Чапче", "Пибимпап", "Нобиани" са част от имената с екзотично звучене в менюто, които ще ви провокират да бъдете част от кулинарната съботна фиеста. Приготвените порции с ястия ще бъдат  предложени за дегустация  - с получено талонче срещу дарена символична сума. Едно талонче ще важи за едно ястие. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел на Дневен център за деца с увреждания "Свети Николай Чудотворец".

И през двата дни бургазлии и гости на града ще имат възможността да се включат в разнообразната програма, включваща забавления за малки и големи - корейска кухня, корейски традиционни игри, К-поп и още много изненади.

 "Дни на Корея" е кулинарно-културен фестивал, представящ културата на колоритната азиатска държава. Събитията се организират от Посолството на Република Корея и Община Бургас с помощта на Корейска фондация. Входът е свободен!

Галерия