Коста Янков от години изминаваше големи разстояния пеша

Коста Янков от години изминаваше големи разстояния пеша

77-годишният бургазлия Коста Янков е открития мъртъв поклоник в района на Радомирско. Мъжът, който от години изминаваше пеша различни дестинации в страната, тръгнал на поредното си предизвикателство. На 28-ми юли около 09.00 часа сутринта водачка на туристическа група, с която е бил Коста Янков, подала сигнал, че предната вечер е загубила телефонна връзка с него. Туристите от Бургаско правели преход в района на Радомирско в посока към Рилски манастир. Служители на полицията и кмета на село Дрен започнали обход на района. След около час мъжът бил намерен мъртъв между селата Дрен и Горна Диканя.

От направената аутопсия са установени следи от насилие по цялото тяло. Провеждат се процесуално-следстевни действия под ръководството на Окръжна прокуратура - Перник.

Работата по започнатото досъдебно производство продължава.

Коста Янков се пенсионира в бургаския нефтозавод. Той живееше в местността "Сиври баир" над бургаския квартал "Банево". От години изминаваше десетки километри пеша и организираше редовно пешеходни турове в цялата страна. Въпреки проблемите със зрението, което имаше не се отказа от страстта си към ходенето.

"Искахме да направим с него маратон за 6-ти септември, който да бъде от Българово до Бургас. Двамата с него дори изминахме трасето и коментирахме финансирането му. Много неприятна новина", коментира пред "Черноморие" кметът на град Българово Йордан Йорданов.