Маратонът ще се проведе за пета поредна година. Снимки сдружение Лъвско сърце

Маратонът ще се проведе за пета поредна година. Снимки сдружение Лъвско сърце

Петото издание на ултра крос триатлона "Лъвско сърце" ще се проведе на 5-ти септември на плаж "Перла" край Приморско. Това е единственото по рода си състезание, което съчетава традиционните за триатлон етапи, но в по-различна обстановка и със сериозни дистанции от 3 км плуване в залива на плаж "Перла", 116 км планинско колоездене в горите на Странджа планина и 21 км бягане около резерват Ропотамо.

Миналогодишният победител и световен шампион по ски ориентиране, Станимир Беломъжев – при мъжете, няма да защитава титлата си. При жените се очаква да има нов победител в отсъствието на трикратната победителка досега – Христина Козарева. При щафетите също се очаква да има изненади и нови рекорди в различните дисциплини на състезанието в присъствието на сериозна конкуренция от чужбина.

За втора поредна година ултра крос триатлон "Лъвско сърце" ще бъде придружен от съвместен спортен лагер. Лагерът ще включва бегови упражнения, разтягане, съвети и практики за плуване в открито море и обход на вело-трасето. Всички занимания ще се водят от висококвалифицирани треньори и са напълно безплатни за участниците в "Лъвско сърце".

Организаторите апелират всички желаещи да спазват дистанция и да избягват струпвания на плаж "Перла" в деня на състезанието, където ще бъде изграден базов лагер "Лъвско сърце" със старт - финална и транзитна зона, за да наблюдават на живо старта и да станат част от емоцията на събитието.

За пет години "Лъвско сърце" се превърна в едно от най-атрактивните и тежки предизвикателства в българския спортен календар с трасе от 140 км, преминаващо през природните забележителности на Приморска Странджа и покрай 12 тракийски светилища.

Организатори са сдружение "Лъвско сърце" с институционалната подкрепа на Община Приморско.

Галерия