214 проби са направените проби в бургаската лаборатория. Снимката е илюстративна

214 проби са направените проби в бургаската лаборатория. Снимката е илюстративна

Лекар от Поморие и нейната сестра са заболели от корона вирус. Двете са кацнали на 17-ти март с полет от Турция. Имали са едно контактно лице, който е поставено под карантина, съобщиха от Общинския кризисен щаб в Бургас.

В Бургас мъж и 3 жени завърнали се от чужбина са болни с корона вирус

52-годишен мъж от община Сургурларе е настанен в Инфекциозното отделение на УМБАЛ - Бургас. Той се е върнал на 18-ти март от Франция. Имал е 3 контактни лица, които са поставени под домашна карантина.

Другият случай е на 35-годишна жена от Бургас, която се е върнала на 29-ти март от Англия. Била е прегледана в английска клиника, където не са открили заболяването, а са я диагностицирали със синузит. При завръщането си в Бургас симптоматиката й е продължила. Изследвана е в бургаската лаборатория, където установяват наличието на вируса. Жената има две контактни лица - нейните родители. Те са под задължителна домашна карантина.

Общо потвърдените случаи за Бургас и съседните общини са 18 души. В Инфекциозно отделение на  УМБАЛ - Бургас са настанени 4 души, 2 са настанени в Инфекциозното отделение на болницата в Айтос - майка и дъщеря.

Направените проби в бургаската лаборатория от началото на пандемията досега са общо 214. В това число 12, които са били взети днес.