Зад диригентската палка застава отново Левон Манукян

Зад диригентската палка застава отново Левон Манукян

Левон Манукян ще дирижира концерт с композиции на Ерио Мориконе. Премиерата на "Ерио Мориконе - киното в ноти" е а 21-ви юни в Летния театър на Бургас в рамките на музикални празници "Емил Чакъров". На сцената ще излезе оркестърът на Държавна опера - Бургас с концерт майстор христо Белчев, а солист ще бъде Мария Цветкова - Маджарова. Концертният спектакъл по идея и сценарий на Юлия Манукян.

"Енио Мориконе е известен като най-продуктивния композитор на филмова музика. В концерта трибют публиката ще чуе някои от неговите най-популярни произведения. Не може да пропуснем заглавия като "Имало едно време в Америка", "Имало едно време на Запад", "Мисията", "Омразната осморка", "Кино Парадизо", "Сицилианският клан", "Професионалистът" и, разбира се, едно от най-любимите неща на българите от миналото  "Октопод". Някои от тях са получавали най-големи награди за музика, а вярвам, че ще върнем хората назад във времето – към голямото, качественото кино", споделя диригентът Левон Манукян.

По време на концертния спектакъл на мултимедиен екран ще бъдат излъчвани кадри от холивудски продукции и известни образци на европейското кино, като подбраните филмови моменти са синхронизирани с изпълнявания саундрак от съответното произведение на Седмото изкуство. Майсторски подбраната мултимедия също е дело на сценаристката Юлия Манукян. Гарантирано е, че присъстващите на събитието на 21-ви юни в Летния театър ще бъдат подвластни на магията на киното, в съчетание с вълнуващите музикални теми на Енио Мориконе - творец емблема в света на филмовата музика.

На 27-ми  юни предстои концерт с премиерния проект "Киното в ноти" в град Горна Оряховица, на 30-ти юни - на сцената на Летен театър - Добрич, а на 2-ри юли - на живописната открита сцена на остров "Света Анастасия".

Галерия