Прожекциите ще се осъществят на десет места във Варна. Снимка Архив

Прожекциите ще се осъществят на десет места във Варна. Снимка Архив

"Лятно кино в квартала" се завръща във Варна. "Кино под звездите" ще обиколи варненските квартали през следващите 10 дни с най-доброто от българското кино. За 9-ти път почиталетите на седмото изкуство ще се насладят на прожекции на открито, като този път организаторите са подбрали нови български филми.

Филмовият маратон започва на 20-ти август в квартал "Виница". Там ще бъде прожектиран филмът на Саня Борисова "Никога не е просто секс".

На 21-ви август прожекцията ще бъде в Ботевата градинка, а избраният филм е "Игра на доверие". Той е заснет по сценарии на Борислав Захариев с участието на Мария Каварджикова, Христо Петков, Малин Кръстев, Яна Титова и др. Следва прожекция на "Петя на моята Петя" на режисьора Николай Урумов. Тя ще се осъществи в Морската градина, до Обсерваторията на 22-ри август.

В петък пред екрана ще се наредят жителите на квартал "Владислав Варненчик". За тях е планирана прожекцията на комедията "Опасни шматки" с участието на Ивайло Захариев, Кирил Ефремов, Ники Станоев, любимеца на варненската публика Венци Куцаров и др.

На 24-ти август в квартал "Аспарухово" ще бъде показан "Голата истина за група "Жигули". Звездно актьорско участие във филма – Филип Аврамов, Михаил Билалов, Димитър Рачков, Лилия Маравиля, Герасим Георгиев – Геро и много други.

Неделята е планирана за градинката до читалище "Отец Паисий". Там в 21.00 ч ще започне прожекцията на филма "Цената на властта", който ще ни даде отговори на някои от въпросите, които вълнуват цялото общество през последните години. В главните роли ще видим Камен Воденичаров, Китодар Тодоров, Тончо Токмакчиев, Диана Любенова и др.

На 27-ми август "Лятно кино в квартала" продължава в квартал "Бриз" с лентата "Защото обичам лошото време". Съвсем нов филм на Яна Лекарска с Владо Михайлов и Неда Спасова в главните роли.

Финалът на кинопрожекциите е планиран за 28-ми август в квартал "Чайка". Прожекцията ще се осъществи на поляната до бл.27, а лентата е "Пулсът на танца". Филмът тръгна по кината в началото на тази година и ни разказва за цената на успеха. Темата за спортните танци е близка на мнозина, а в главните роли ще видим Ивайло Захариев, Башар Рахал, Райна Караянева и др.

Всички прожекции започват в 21.00 ч. Входът е свободен.