Родното Черноморие е предпочитано място за почивка. Снимка freepik.com

Родното Черноморие е предпочитано място за почивка. Снимка freepik.com

Времето се затопля, а по радиостанциите започват да се въртят летни хитове. Март месец е, намираме се в задръстване след тежък работен ден, а чуваме чайките и морските вълни. Може би защото лятото започва, когато мечтаем за морето. 

Лятото е сезонът, в който наша главна задача е да оставим всички мрачни мисли да спят своя зимен сън. Тогава идва и моментът за планирането на следващата ваканция и разглеждането оферти за почивка в Слънчев бряг. Причината за това е, че Българското Черноморие може да ни даде свободата, от която се нуждаем.

Морето и свободата, която ни дава

Ако е вярно, че лятото е сезонът, в който желанието за лекота завладява душата, то денят на плажа може да бъде нашето бягство към спокойствието. В този си смисъл пътуването има катарзисна роля в нашия живот.

Неслучайно мечтаем за морето - то е спасителният ни пояс. Безкрайният му син хоризонт и шумът на вълните ни дават усещане за свобода, любов и страст.

Лятото е времето за промяна

Лекотата на лятото и ваканционното настроение ни мотивират за нови възможности, за повече време с любимите хора и за създаване на незабравими спомени. Докато сме на морето често се замисляме за всичко, което сме постигнали, както и за това, в което сме се провалили. Тогава се питаме: “Не е ли време за малка промяна?”.

Време е. Никога не е късно да променим начина си на мислене, нас самите и целите си. Промяната е естествен ход на природата и се случва непрестанно. Тогава защо да не обърнем внимание на вътрешния си глас и желанието за по-качествен живот?

Българското Черноморие като сбъдната мечта

Думата „лято“ ни отвежда право на брега на морето, с чаша мохито в ръка, скрити под сянката на чадъра. Златисти плажове, необятно море, планини и много зеленина - това е нашето Черноморие. Не трябва да забравяме и богатата му история, за която разказват множеството археологически разкопки.

Ако вашата мечта е да отидете на място, което да ви свърже с природата, но и да ви разкаже историята си, южната част Слънчев бряг, намираща се сред живописните дюни,  е мястото за вас.

Старият град на Несебър е само на 2 км и в него можете да разгледате:

Археологическият музей;

- Крепостните стени и кули на Месамбрия;

- Църквата “Свeта Параскева”;

- Църквата “Свети Димитър”;

- Базиликата “Света София”;

- Църквата “Свети Стефан”;

- Църквата “Свети Йоан Алитургетос”;

- Църквата “Свети Тодор”;

- Базиликата “Богородица Елеуса”;

- Църквата “Христос Пантократор”;

- Църквата “Свети Йоан Кръстител”;

- Църквата “Свети Спас”;

- Етнографскиият музей;

- Късноантичните терми;

- Църквата “Успение Богородично”;

- Църквата “Св. Архангели Михаил и Гавраил”;

- Вятърната мелница.

Ето и защо Българското Черноморие е сбъдната мечта. То е мястото, на което можете да се потопите не само в кристалните води, но и в богатата му история. Красивите планински гледки  ще се погрижат да се отпуснете след натрупания в ежедневието стрес.

Дали със семейството или само с половинката, тихата част на Слънчев бряг може да ви потопи в истинско безвремие. Тя се намира на пешеходно разстояние от Несебър, а плажовете са чисти и спокойни.

В луксозните семейни комплекси има и басейни, които са подходящи както за възрастни, така и за деца. Там ще попаднете на оферти за почивка, които да отговарят на всичките ви изисквания за качествена почивка.