Любо Киров е звездата на петото издание на фестивала

Любо Киров е звездата на петото издание на фестивала

Любо Киров ще бъде гвоздеят в програмата на петото издание на фестивала за риба и други изкуства "Есенни пасажи", който ще се проведе от 13-и до 15-и октомври в Несебър. Началото ще бъде дадено на 13-и октомври, петък, с две културни прояви в Демонстрационне център на занаятите с изложба  на сдружение "Арт Несебър 2017"  и награждаване на отличените в поетичен конкурс по случай 15-и август - празник на Несебър. Малко по-късно на същия ден, но в Стария Несебър на площад "Месамбрия" ще се изявят фолклорна формация "Българка" при народно читалище "Яна Лъскова - 1905", танцова формация "Заря" и народният певец Данислав Кехайов.

По традиция акцент в съботната програма е конкурсът за най-вкусна рибена чорба, който ще събере участници и ценители на площад "Месамбрия". На същото място, но в различни часове на 14-и октомври ще се изявята - хор за стари градски песни "Блян" при народно читалище "Яна Лъскова - 1905", рок-група "Мена" при народно читалище "Яна Лъскова - 1905" и поп певецът Любо Киров.

В зала "Сочи" в съботния ден ще бъде премиерата на романа "Огледало за сънища" на Златина Бахова, един от финалистите в телевизионното предаване "Ръкописът".

Фолклорна формация "Македонка" при народно читалище "Яна Лъскова - 1905", Обединена общинска школа по изкуствата - Несебър и хор за гръцки песни "Месамбрия" при народно читалище "Яна Лъскова - 1905" ще  погрижат за доброто настроение през последния фестивален ден.

По традиция от сутрин до късна вечер през трите дни на фестивала гостите и местните жители могат да опитат рибни деликатеси, предлагани от производители и ресторантьори на площад "Месамбрия".