Знамето се вееше на балкона на кабинета на магистрати от Административния съд в Бургас. Снимки Черноморие-бг

Знамето се вееше на балкона на кабинета на магистрати от Административния съд в Бургас. Снимки Черноморие-бг

Магистрати поставиха украинското знаме навръх днешния 9-ти май - Ден на победата и Ден на Обединена Европа на балкона на кабинета си в Административния съд. Проверка на "Черноморие" установи, че флагът се вее на терасата на кабинета, в който работят Лилия Александрова - зам.-председател на Административния съд и съдия Веселин Енчев.

На въпрос на "Черноморие": "Как знамето е "попаднало" на балкона?", съдията отговори, че "сигурно е долетяло отнякъде". Магистратите отказаха достъп на екипа ни до балкона, където бе поставено знамето. Потърсихме за коментар представители на Административния съд и на Окръжния съд. Втората институция стопанисва сградата на Съдебната палата, в която се помещават Районния съд, Окръжния съд, Административния съд, държавното обвинение и прокуратурите.

Мария Динева - съдебен администратов в Административен съд - Бургас научи от екипа ни, че украинско знаме се вее от кабинета на магистрати от Административния съд и обеща да провери случая. Потърсена по-късно за коментар тя отговори, че знамето вече е свалено от балкона.

"Окръжният съд стопанисва сградата, а институциите, които се помещават в нея са независими. Явно става въпрос за изразяване на лично мнение", коментираха от пресцентъра на Окръжния съд по случая.

"Ние отговаряме за техническото обслужване на сградата на Съдебната палата. Научих за случилото се. Изненадана съм. Нямам отношение към действията на колегите от Административния съд", каза за "Черноморие" съдия Росица Темелкова - административен ръководител на Окръжен съд - Бургас.

Украинското знаме бе свалено малко, след като екипът ни потърси коментар за случилото се.

Галерия