Децата от Бургаско детство бяха първите участници в концерта. Снимки Лина Главинова

Децата от Бургаско детство бяха първите участници в концерта. Снимки Лина Главинова

Фестивалът "Великденската магия на българското яйце" събира средства с благотворителна цел. Той се организира за пета година от "Балкан фест медия" - Варна в партньорство със сдружение "Онкоболни и приятели", а средствата от продажбата на ръчно изработените сувенири ще отидат за подпомагане на дейността на детската група към кдружението.

Много смях, музика и настроение огласиха зала 2 на експоционен център "Флора", където се проведе фестивала. В него се включиха деца от няколко ясли и градини в Бургас, сред които детска ясла "Бургаско детство", детска градина "Изглика" в комплекс "Изгрев", градината в квартал "Ветрен" и други.

Като най-малки участници, малчуганите от "Бургаско детство", дадоха начало на празника с два танца - "Медна свирка свири", изпълнен от децата на група "Златна рибка" и "Виждам те, гледам те", изпълнен от децата на група "Калинка".

Великденският заек раздаде награди и почерпка на участниците във фестивала. Освен това и всички деца получиха пъстро яйце за участие в турнира за най-здраво яйце "Борец".

Програмата на фестивала включваше и конкурс за най-красиво яйце, за най-красива великденска картичка и за най-красив козунак.

Галерия