Мъжът е приведен в ареста на 9-ти януари. Снимка Архив Черноморие-бг

Мъжът е приведен в ареста на 9-ти януари. Снимка Архив Черноморие-бг

Мъж под домашен арест е спипан да шофира в бургаския комплекс "Меден рудник", съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. На 8-ми януари около 23.00 часа в близост до жилищен комплекс "Съни хил" в Меден рудник служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил "БМВ", с бургаска регистрация, управляван от 42-годишен криминално проявен бургазлия. Към този момент той е с постановление на Бургаски районен съд е с наложена мярка за неотклонение "домашен арест".

Установено е, че бургазлията шофира по време на наложено му административно наказание и връчени наказателни постановления в рамките на едногодишния период, с което се осъществява състава на престъпление по чл. 343 в, ал. 2 от Наказателния кодекс.

На водача са съставени нови три акта по Закона за движение по пътищата - за неправоспособност, за липса на задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и за отказ за проба за употреба на наркотични вещества.  42-годишният бургазлия отказал да даде и кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа със заповед за задържане. По случая е образувано бързо производство.

На 9-ти януари, след докладване на събраните по случая материали в Бургаска районна прокуратура, с прокурорско постановление бургазлията е привлечен в качеството на обвиняем по чл.354 а, ал. 3 и чл.343 в, ал. 2 от Наказателния кодекс, като му е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа. Приведен е в Областно звено "Арести" към бургаския затвор.