Дражев вече е редови общински съветник. Снимки Лина Главинова

Дражев вече е редови общински съветник. Снимки Лина Главинова

Георги Манев напусна групата на НФСБ и СЕК в Общинския съвет на Бургас, за да отстрани Георги Дражев от зам.-председателското място. Дражев бе избран на поста в началото на мандата на настоящия местен парламент. Три години по-късно и година преди предстоящите местни избори от групата поискаха Дражев да бъде освободен от поста. Подписи под докладната записка с искането за това сложиха - Георги Манев и Кирил Начев от СЕК и Ивайло Вагенщнай и Милен Ненчев от НФСБ.

В докладната си записка съветниците предлагат, след като местния парламент освободи Дражев, на негово място да бъде избран Ивайло Вагенщайн. В началото на дебатите по докладната записка Георги Дражев изрази мнението си за действията на своите колеги, които според него правя това, която Валери Симеонов им каже (той е лидер на партията б.а.). Ангел Божидаров, който напусна групата на НФСБ и СЕК преди време, защити колегата си Дражев.

При гласуването докладната записка бе подкрепена с 20 гласа "за", 7 "против" и 5 "въздържал се". Така напрактика тя не бе приета. За целта са нужни 26 гласа "за". По искане на съветникът от ГЕРБ д-р Антонио Душепеев докладната бе подложена на прегласуване. При втория вот резултатите бяха - 25 гласа "за", 7 "против" и 7 "въздържал се". Така Дражев запази зам.-председателското си място.

Това обаче не се понрави на Георги Манев, лидер на СЕК, и той заяви, че напуска групата на НФСБ и СЕК. Така, според Правилника на ОбС, групата остана с 4 съветници и тя се разпадна. Това автоматично означава, че тя няма право на зам.-председател. Георги Дражев се наложи да смени мястото си в залата на местния парламент.

Галерия