Мая Манолова отиде на място, за да види какво се случва на Алепу. Снимки Черноморие-бг

Мая Манолова отиде на място, за да види какво се случва на Алепу. Снимки Черноморие-бг

Призовавам Борисов да не се крие в София и в удобни дестинации, а да дойде на Шофьорския плаж на Алепу и да види какво са построили неговите подопечни. И този път да не носи ножица да реже лента, а да дойде с багер. Това трябва да е разрушено. Премиерът Борисов да се захване с това. Иначе лъжите на неговите придворни министри и говорители стават нетърпими. Това призова Мая Манолова - председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" от плажа Свети Тома, по-известен като Шофьорския плаж, където е строежът на хотелски комплекс, за който властта твърди, че е подпорна стена за свлачище.

"Не е учудващо, че премиерът Борисов го няма тук на Шофьорския плаж, както го нямаше и във Варненския залив на разлива на тръбата. Чадърът, опънат над приближените му, унищожава българската природа", каза председателят на "Изправи се.БГ".

"Има теории, че свлачището е предизвикано умишлено, за да се заобиколи Законът за Черноморието", допълни Манолова. "Няма нормален човек, който да повярва на министрите на Борисов – тези на околната среда, на туризма, на регионалния, че това не е хотелски комплекс със стаи, а е укрепване на свлачище", категорична бе тя.

Според нея, за да се случи това, със сигурност са замесени хора от строителния контрол на местно и национално ниво. Манолова посочи още, че с разрешителното за строеж е свързан шефът на РДНСК, който е дясната ръка на заместник-председателя на парламента Валери Симеонов.

Манолова беше категорична, че след изборите ще има ревизия на всички раздадени подобни разрешителни и категорична забрана за строежи в защитени територии.

"Законът ще бъде над всичко и тези безобразници ще спрат да издигат подобни сгради и да се гаврят с българската природа и българските граждани", каза още Манолова.

Галерия