Маратонът традиционно се провежда през януари

Маратонът традиционно се провежда през януари

Хората, които обичат да тичат и да карат колело може да се включат в предизвикателството полумаратон "Атанасовско езеро", което ще се проведе на 21-и януари 2018 година. Основната цел на събитието е да се популяризират спорта, физическата активност и значението на резервата като природозащитен обект на регионално и световно ниво. Организатори са сдружение "Зелена Странджа", Българска фондация "Биоразнообразие" и Община Бургас.
Трасето на полумаратона е с начало и край пред културен център "Морско казино" в Морската градина и извежда участниците до противоположната, северна част на резерват "Атанасовско езеро". Общото разстояние в двете посоки е 21 км., като маршрутът е един и същ за бегачи и колоездачи. За бегачите съществува опция да се запишат на дистанция от 8 км., която достига до междинен пункт в близост до басейните с луга. Настилката по трасето е асфалт, като при дългата дистанция има участък от 5 км. по полски път.
Записването за участие е до 8 януари, тъй като е нужно време за чипиране на всички състезателни номера. Така впоследствие времето на всеки състезател ще се измерва електронно.