Мария Бакалова бе на посещение във ВВМУ във Варна. Снимки ВВМУ Н. Й. Вапцаров

Мария Бакалова бе на посещение във ВВМУ във Варна. Снимки ВВМУ Н. Й. Вапцаров

Номинираната за "Оскар" и родена в Бургас актриса Мария Бакалова прие поканата да стане кръстница на кораб. Тя посети днес ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", пише в сайта на учебното заведение Бакалова е е приела поканата да стане кръстница на първия български военен научноизследователски кораб "Св. св. Кирил и Методий". Плавателният съд е собственост на консорциум "Българска антарктическа база "Св. Климент Охридски" и научноизследователски кораб", чиито членове са ВВМУ, Софийският университет "Св. Климент Охридски" и Българският антарктически институт (БАИ).

Във Висшето морско училище Мария Бакалова бе посрещната от началника – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Под негово ръководство тя управлява кораб в тренажорния комплекс на флотската Алма матер. Актрисата разгледа и Центъра за кибероперации, корабни двигатели и енергетични уредби в катедра "Корабни и силови уредби" и Батальона за подготовка на курсанти. Тя остана очарована от видяното и изяви желание да гостува редовно в Морско училище.

Утре, 27-ми юли, в Пункт за базиране – Варна, на церемонията по присвояване на име на военния научноизследователски кораб с бордови номер 421, Мария Бакалова ще бъде кръстница на плавателния съд.

Галерия