Басейнът ще бъде съборен. Правилата важат за всички, категорична е Мария Нейкова. Синмка Черноморие-бг

Басейнът ще бъде съборен. Правилата важат за всички, категорична е Мария Нейкова. Синмка Черноморие-бг

Незаконен басейн се построен на скалите, които са публична държавна собственост, в село Синеморец. Басейнът е установен при проверка от служители на Областна управа Бургас, които по заповед на областния управител Мария Нейкова извършват проверки на незаконни постройки върху държавни имоти. Достъпът до скалите, където се намира басейна, е през частен имот. Собственикът на имота е разрешил на служителите от администрацията да минат през земята му, за да стигнат до скалите с басейна.

"Изпратила съм писмо до кмета на община Царево за изясняване на обстоятелствата по случая", коментира Мария Нейкова.

"Когато получа писмото и се запозная с него ще коментирам", каза пред "Черноморие" кметът на Царево Георги Лапчев.

Преди няколко години имаше преписка между институциите за басейн в Синеморец, изграден върху публична държавна собственост, за когото се твърдеше, че е собственост на известен оръжеен бос. Проверката тепърва ще установява дали става въпрос за същия.

"Басейнът ще бъде съборен. Правилата важат за всички", категорична е Мария Нейкова.

Окръжна прокуратура - Бургас се самосезира по публикации в медиите, касаещи незаконен басейн, построен върху скали край морето в местността "Поляните", находяща се в землището на село Синеморец. Разпоредена е проверка, която трябва да установи дали има незаконно строителство.

Тя трябва да бъде извършена от кмета на Община Царево в срок от 30 дни.

След приключване на проверовъчните действия материалите трябва да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура-Бургас, който да предприеме последяващи действия.

Областният управител Мария Нейкова изтегли късмет пътуване