Мартин Славов се интересува от история и от развитието на града си. Снимка Лина Главинова

Мартин Славов се интересува от история и от развитието на града си. Снимка Лина Главинова

Ако си общински съветник, това не те прави по-различен. Но в Общинския съвет трябва да отпаднат политическите пристрастия, когато става въпрос за развитието на Бургас. Това смята Мартин Славов, който е кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ в морския град. Това е неговото първо участие в предизборна надпревара и той осъзнава отговорността, която носи. "Не съм независим кандидат, а съм част от листата на партията и представлявам нея", каза Мартин Славов. Той е завършил специалност "История" във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". След това записва магистратура в същия универститет по специалността "Регионално развитие". Защитава дипломна работа на тема: "Икономически и географски анализ на инфраструктурните обекти на община Бургас в периода 2007 - 2017 година". В нея включва проектите, които Общината е реализирала с европейско финансиране - "Интегриран градски транспорт", обновяване на сградата на културен център "Морско казино", изграждане на сегашната сграда на експозиционен център "Флора", ремонта на моста, остров "Света Анастасия", трето и четвърто корабно място на пристанището и други.

"Харесвам развитието на нашия град и как той се промена през годините. По време на срещите ни с бургазлии те споделят предимно проблеми, които се локални и не гледат мащабно", сподели кандидатът за общински съветник.

Той се занимава с доброволчество от 15 години. И до днес е активен участник в акциите на Българския червен кръст. Той е и член на клуб "България за младите" към ГЕРБ. Клубът успешно реализира няколко запомнящи се проекти в града - "Сърцето на Бургас", поставено до книжарница "Хеликон", където се събират пластмасови капачки, табелите в Морската градина, пейките със стихове на бургаските поети Христо Фотев и Петя Дубарова.

Мартин Славов се интересува от история и политика. Затова и харесва срещите, които провеждат в клуб "България за младите", където с останалите членове дебатират за развитието на града и по актуални теми. Смята, че всеки бургазлия трябва да бъде активен и да има гражданска позиция.